събота, 20 юли 2024 г.

ЖЕЛИРАН ДЕЛИКАТЕС С РИБА ТОН И ДРУГИ НЕЩА

 


    Това е пооредната нерецепта, а начин на направия или просто идея за едно много различно мезе.
    Количества също няма да давам, а само примерно ще изброя какво съм ползвал: една консерва риба тон в собствен сос; 1-2 кисели краставички; 1 с.л. каперси; няколко кръгчета ананас от консерва; примерно един голям домат - обелен, почистен от семената и нарязан на кубчета и някаква зелентия - в случая ситно нарязан магданоз, както и желатин. 
    Да не забравя и най-важната съставка - подходящи клечки за зъби :).
Рибата тон се отцежда от соса си и се смесва със ситно нарязаните краставички,домати и ананас; разбърква се с каперсите и зелентиите.
Всичко това се слага в малка ракиена чашка и в парченце риба се забива вертикално клечката за зъби.
Пакетчето желатин се разтваря в 50-60 мл вода, оставя се така 10-на минути и сетне през микровълновата за 30-а секунди НА 800в. След това се разрежда със соса от рибата тон и още малко вода (може и смесена с идея зеленчуков бульон).
От желищата смес се сипва във всяка чашка колкото да покрие продуктите и всичко заминава в хладилника да стяга.
На следващия ден се сервират и имате идеално и вусно мезе за добре изстудената водка.
Ваденето от чашките е просто - топваш в топла вода и вадиш.

П.П. Не се изненадвайте от присъствието на ананаса - риба тон и ананас си вървят като брат и сестра.

Пробвайте, ще изненадате и себе си и приятели и близки с дзверски вкусно и не съвсем познато мезе и НАЗДРАВЕ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар