неделя, 21 юли 2024 г.

ШИШЧЕТА ОТ ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА

 


 Пилешките дробчета традиционно се приготвят пържени, по-рядко печени, но печени на скара (грил тиган) под формата на шишчета са неустоими.
    Няма да обяснявам как се подготвят дробчетата - миене, почистване и мариноване: малко горчица, черен пипер, лимонов сок, зехтин. Всеки може да сложи любимите си подправки, но мазнината е задължителна - така няма да залепнат при печенето.
    Нанизват се на шишчета и се пекат на силно загрята омазнена скара за съвсем кратко - буквално колкото да променят цвета си - за по 2-3 минути. Солят се при обръщането им на скарата.
    Много се притеснявах, че при печенето ще се разпаднат, но не се случи. Затова е не сложих нищо помежду им - само едно чесънче и 2-3 зърна грозде. Сетне съжалих, че не сложих повече от гроздете ...
    Впрочем, правил съм и шишчета от сьомга, за които също не очаквах, че ще станат.
    Пробвайте, стават много вкусни и НАЗДРАВЕ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар