Ананасът може да бъде страхотен десерт, може да влиза в плодови салати, но и може да бъде страхотно мезе към изискано питие.
То няма какво много да се обяснява, но все пак:
Първо трябва да се избере зрял ананас - на пипане да е еластичен, а не твърд. Обелва се и се нарязва на резени по дължина (като пържолки). Нека на някои от тях остане и част от дръжката.
Съвсем леко се напръскват с лимонов сок, щипка захар и се оставят така поне за час.
Загрява се грил тиган и леко се намазнява. Резените ананас се пекат от двете страни до получаване на характерните резки от печенето. През цялото време се заливат с портокалов сок, а в края на печенето се намазват с мед.
Тази снимка е заради френското бренди Наполеон - няма право да се нарича коняк.
Трябваше да се постарая повече с презентацията, ама ... не.
Дори нямах намерение да го показвам, но се присетих, че такова чудесно мезе не трябва да бъде подминавано.
Пробвайте и НАЗДРАВЕ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар