Рядко пиша за десерти - не си падаме много много по сладкото. Основно домашен сладолед от две съставки и много рядко здравословен шоколад от авокадо.
Само че този крем, особено в сезона на прасковите, не мога да го подмина като при това се прави много лесно.
Необходими са 2-3 узрели праскови, около 700 мл прясно мляко, 60 царевично нишесте и нещо за подслаждане - примерно захар, макар че ползвам мед.
Прасковите се обелват, нарязват на кубчета и смилат с пасатора. Смесват се с млякото и заминават върху котлона да се варят. В това време царевичното нишесте се разтваря в 100-а мл вода и се сипва в млякото при непрекъснато разбъркване. Когато започна да се сгъстява слагам 1-2 с.л. мед.
Готовият крем се сипва в купички и оставя да се охлади. При сервиране отгоре се слага някакво сладко - в случая от горски плодове.
П.П. Може вместо в хладилника да се сложи във фризера за няколко часа. Направо си става като сладолед.
Впрочем този крем може да се направи и с други зрели плодове - кайсии, сливи, пъпеш, че дори и диня ...:)
Пробвайте, много е лесно, прави се за 10-а минути и е много вкусно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар