Това е крем супата, която най-много обичам и която правя много рядко.
Ведна обяснявам как се прави.
В подходяща съдина в 2 с.л. масло и 1 с.л. зехтин се задушават 3-4 скилидки чесън и 2-3 с.л. брашно (най често ползвам брашно от нахут). С разбъркване се наливат около 400 мл прясно мляко и още около 500 мл вода. Докато течността завира, се натрошават около 200 грама синьо сирене и се настъргва още толкова чедър (в идеалния вариант червен). Добавят се с бъркане и се вари няколко минути - колкото сирената да се разтопят. Да не пропуснем да опиперим на вкус - желателно с бял пипер.
При необходимост може да се пасира, но това рядко се налага. Трябва да се има предвид, че като поизстине, се сгъстява доста.
Сервира се с препечена филийка, нарязана на кубчета и обилно поръсена с магданоз на ситно. Е, всеки може да си я поднесе както му харесва - дори с някакви ядки си върви повече.
Пробвайте и няма да съжалите.
А и да не пропусна - идеално си вярви с добре изстудено бяло винце и затова НАЗДРАВЕ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар