В една снимка на бутилки оцет няма каквото и да е фотогенично - по-скоро са ужасни и отблъсващи особено в процеса на приготвянето им.
Ще бъда максималко кратък - един буркан мед, разтворен в 2,5 л вода с телесна температура, бухнат в трилитров буркан с гъбата от приготвен ябълков оцет.
Нищо повече, макар че няма са съм Я - бухнах вътре кората на един настърган лимон, 5-6 см настърган джинжшил и го забравихх за поне 3 месеца в стъклена бутилка, закупорена с памучна "тапа".
След три месеца прецедих през кухненска хартия. Отново отделих голямата оцетна гъба, която измих и сложих пак в буркан - за следващия път.
Прецедения оцет - отново в бутилка от вода с памучна тапа и отново след месец прецеждане през домакинска хартия и в бутилки за няколко дни.
Пак прецедих и прехвърлих вече в стъклени бутилки ...
Невероятно ароматен и приятен меден оцет с лек дъх на лимон и приятен привкус на леката лютивина на джинджифила.
Пробвайте - отнема 15-а минути за подготовка и сетне яко търпение ...
Впрочем по този начин може да се направи всякакъв оцет - вишнев, малинов, ягодов и т.н.
Важен е принципа на направията.
Екпериментирайте смело и не се притеснявайте, ако не стане от пръв път ...
П.П. Направих и една "смеска" - поравно от този оцет и моя оцет в литрова бутилка с поставяне на клонче мащерка и розмарин вътре.
Е, няма такава вкуснотия за направата на салати!,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Няма коментари:
Публикуване на коментар