КАКВО СГОТВИХ В СНИМКИ (без рецепти)- ІІІ-та

Поредната страничка - и предишната Втора се препълни с апетитни снимки:

 30.VІ.2016 год.

Един невероятно лесен начин да се приготви печено сирене на тиган. Необходимо е бутер тесто, което се нарязва на правоъгълници и леко се разточват.
Във всяко парче се слага резен сирене, малко пипер и любима подправка, след което тестото се завива като плик около сиренето.


 Така оформените пликове се пекат на умерен тиган без мазнина - до хубавото им зачервяване.

 За отрицателно време налице е едно страхотно предястие и/или мезенце към изстуденото питие.
 


 30.VІ.2016 год.
 Просто пържени филийки за закуска - ама не: яйцата са разбити с малко прясно мляко, 1 ч.л. брашно, 1/4 ч.л. сода и идея ванилия ...
 Станаха невероятно пухкави!




30.VІ.2016 г.

рулца от гриловани тиквички с няколко вида сирена



не съвсем обикновена зелена салата, а с още куп добавки и тук таме варено пилешко месо.

направо цяло ястие .. 



 30.VІ.2016 год.


Просто печени на фурна картофи с малко мазнина, размарин и разни пиперчета ...

 Правих и кисело мляко с готова закваска. Закваската я продават на прахчета в някои биомагазини.
 Едно пакетче за 3 л прясно мляко.
Даде невероятен резултат - млякото стана гъсто с нож да го режеш. 











готовите изсушени кайсии бидоха вакумирани и спокойно ще си чакат зимата...

 заложих 3,5 кайсии за сушене
 


за предпочитане са пред сладко, мармалад или компот.


 Домашен сладолед - от цедено кисело мляко, подсладено кондензирано мляко, пасирани ягоди и малко мед.

 Много лек и здравословен - най-важното без яйца и сметана.




 сервиран и невероятно вкусен





 мини виенски шницели












  просто свински дроб, запържен в малко гъша мас

 



обикновена яхния с картофи и свински бъбреци.




просто салати ...


нещо като дроб сарма, ама не съвсем - вместо вътрешности (дроб и т.н.) има само агнешко та ситно.



порция от "фалшивата" агнешка "дроб-сарма".

Многооо вкусна!



кюфтета с бира (в каймата) и след запържването задушени с малко бира под капак


Дзверска вкуснотия!




вече са готови и са история....

5.06.2015 год. 

Гъшият дроб в бутер тесто стана превъзходен - дали да взема да му пусна рецептата?


28.05.2016 г.


Просто Миш маш - направо в тиганЯ







порция с хубаво питие



Поредното ми домашно сиренце, оформено в шунковара.

Вече е история ...



Супер вкусно домашно пиле печено на фурната (е преди това и добре подварено) и с добавка на пресни картофки...





същото - но от друг ракурс


25.V.2016 год.

Не варен ориз, а наистина ризото с бяло вино, гъбки морковчета и малко късчета телешко (то нямаше да съм аз, ако е изцяло постно).



Сандвичи за закуска -  бъркани яйца с пастърма.

Направо си е готов обяд - или лека вечеря с хубаво питие ...


 22.V.2016 год.

Правих и палачинки изцяло от царевично брашно с една идея царевично нишесте...

Бяха разкошни.



"Обичайните" съботни палачинки.
Този път няколко ги направих като в тестото вкарах натрошено сирене.
Станаха разкош ...




Просто скара.
Кебапчетата ги оформях на ръка - нямаше време за играчка и сега разбрах защо братята сърби са измислили тяхните прословути ущипци ...



14.V.2016 год.
Свински гърди и свински бузи в черво, преди да бъдат вакумирани и да си чакат реда ....




12.05.2015 год.

Вратни пържоли на скара - ей така на "голо" - ситно резнати и гарнитура към питието

 




Сиренето ми, приготвено в шунковара.
 Дзверски вкусно. Малко пресолено, но след 1 час във водичка беше ометено ....




  





Кравето ми сирене - на 45-я ден от приготвянето.






Една Дзверска порция от печено, подходяща към Бърбънчето ....





Пържоли от бутче - овкусени с куп подправки и мед, запечени на грила.

Страхотно крехки и пухкави! 



Препържени попчета - страхотно хрупкави и Дзверски вкусни.

Задължително в царевично брашно с много сол и черен пипер. Да не забравяме дивисила ....



Филетирана цяла скумрия на грил - добре овкусена с лимон и с копър ?! - изненадващо вкусна



Масло, смесено с пресен копър - нарязан на ситно, и с чесън.
Страхотно за овкусяване на месо или просто върху препечената филийка


Козунак по моя начин, но с половината типово брашно и опечен в пещта веднага след агнето. Докато се усетя да го покрия с фолио, леко прегоря, но пък стана още по-вкусен



Козунакът от пещта - вече начупен и само след малко ще остане спомен.
С лек аромат на опушено.
Дзверски вкусен




 26.04.2016 год.
 Кюфтета от кайма и тиквички - на сач. За 25-30 минути са готови.

Дзверска вкуснотия





порция с гарнитура гратен и зелена салата с кисело мляко


 





Картофен гратен - с повечко яйца и сметана.



25.04.2016 год.

Агнешкото е опечено и готово - все още в тавичката, да си "отдъхне" малко.

 






Готово е, опечено и сервирано с леко сгъстения сос от печенето и идея картофено пюре - няма да му разваляме вкуса с разни "добавки" я.....




резнато на порции и готово за хапване.

Може да се каже само наздраве!




23.04.2016 г.

просто шишчета на скара





порция шишчета





ризото с тиквички, куркума и малко бяло вино



порция



 просто пържено мЕсо



паста (макарони ) с коприва и сметана



печена тиква, пълнена с жито, стафиди и мед


22.ІV.2016 год.



 Боб гулаш - на фурна.


Невероятен - три вида боб (бял, червен,шарен и шепичка сварен нахут), три вида месо и наденица от едроскълцано месо!

Дзверска вкуснотия и адски "жадна" - издържа на пиене ....



19.04.2016 год.

 свински език с масло ...





В бързината - просто карначета на грил ....



Невероятна питка със сирене.
Бухнала цяла педя.
Творение на съседката, която най-сетне ми даде рецептата и следващата ще е мое производство. 





Без да й се мислим, я нападнахме още топла топла.






Само след час бе останало това!



09.04.2016 г. 


проста трапеза в вкуснотии от барбекюто




невероятна норвежска скумрия - опечена на газовото барбекю





изключително внусната скумрия - вече "оперирана"



хрупкава пържена цаца в бронзовия тиган - невероятна


 3.04.2016 г.
Дзверски вкусен свински джолан на фурна с гъбки




И все пак към него някаква гарнитурка


 Салата от Добърски боб, поднесена с конска наденица и пастърма



Пиле бутчета с картофи - направо от тавата.
Приготвени от Чедото.


31.03.2016 г.
Ястие измишльотина: снощната салата от маруля, домати и маслини - днес вече поувяхнала биде изпържена с три яйца.
Невероятно вкусно - дори леко приличаше на яйца със спанак.
Със сигурност вече старата марулена салата няма да бъде изхвърляна


30.03.2016 год.


Пържена змиорка - определено не е нашата риба




вратна пържола на тиган - почти "гола" откъм гарнитура





шишчета по селски - буз лука и дървените шишчета



24.03.2016 г.

леща яхния - по манастирски, демек с лютичко.
този път - вместо обикновен чесън, нарязан на ситно пресен зелен чесън - 2-3 стръка, а моркова е настърган.


Овчето сирене на третия ден, а на четвъртия ще е само история.



22.03.2016 г.

в същия магазин имаше и съвсем прясна скумрия, та я филетирах и пекох на грил тигана.



хрупкави пържени гопа, сафрид и малки кефалчета.

попаднах в рибния ми магазин вчера на пресни и току що доставени гопа, сафрид и кефалчета и не се сдържах

 








правих по тази рецепта и хайвер от попчета-лихнус, дзверски вкусен




Поредното домашно сирене в компания на това от онзи ден.

Това е от овче мляко...


20.03.2016 г.



просто мързеливи кюфтета на фурна



Домашно прясно сирене - току що приготвено.




 Зарзаватен гювеч...





С чаша вино!




15.ІІІ.2016 г.

любимата тройка пържени кюфтета със салатка за питието



дзверски вкусни



Пържени кюфтета - кайма и вместо хляб - пшенични трици.

Невероятно вкусни кюфтета, опържени в гъша мас и в добавка варени и пържени картофи.


13.ІІІ.2016


сьомга котлет на грил тиган




телешка винена пастърма



макарони със сирене и яйца - на фурна (детски спомениии...) - с лоша снимка, но толкова


Гъши дроб във винен сос!



Една красива порция от скариди







Панирани скариди и скариди в масло.

 5.ІІІ.2016 г.

порцийка вкусна скара



просто кюфтета и кебапчета на скара





плато от мезенца




Поредното мезенце - сушено руло от свински врат.

Дзверска вкуснотия!

Оставя всякакви салами да му дишах прахта ...




Език с масло...
При обилно полят с цвъртящо масълце







За мене качамак, а за други мамалига ...






телешки врат - многоооо винен кебап , а оризът е с всички възможни зелетии от пазара в момента - спанак, зелен лук и чесън, магданоз и др.п.


 



порция











Една невероятна салата от прясно настъргано червено цвекло, нарязан червен лук, кубчета качамак и дресинг от горчица, сол, черен пипер, идея майонеза и балсамико. 






изключително вкусно пюре от картофи и целина





крем мляко с ориз и многоо канела






сушените свински гърди в черво бяха нарязани


 Печено свинско в плик
 








порция от рулото





Просто печени картофи на фурна




Руло тип Стефани от пуешка кайма


Печени пълнени дюли с круши, орехи и мед







Бутерки, пълнени с круши





Яхния постен зелен фасул



12.ІІ.2016 год.

Пилешки дробчета с ориз




Кюфтенца в бял сос





пилешка и пуешки пържолки на тиган






Най-невероятните пържени филийки



пържени филийки за закуска- в процеса на пържене


 пухкави миникюфтенца


тиквеника- още в тавата



тиквеник



Пилешка пържола от бут на грил тиган
Хапки от свински врат, запечени на тиган.
 




И поднесена с кисело мляко



Брюкселско зеле с ориз и кайма - тип "мусака", но без заливка



 Свински ребърца, мариновани в кисело мляко със сушени зеленчуци и запечени на фурна.
 Невероятно крехки ребърца и вкусни при това ...



Поредното "кулинарно престъпление" - пак само пържен гъши дроб - в сух тиган, в собствената му мазнина и единствено осолен. Все повече ни харесва така ...


Обикновено кьопоолу с доста чесънче, приготвено за 30 сек в блиндера



Гъши дроб в сладко-бирен сос

Страхотен!


Котлети сьомга на грил - "мариновани" единствено в лимонов сок



най-обикновено пържено пуешко



най-обикновена мусака след заливката
















Вече опечена














И порцийка от нея- изключително вкусна, може би защото бе приготвена най-простичко!


Домашен салам


агнешко шкембе, говежди език с чили в масло и гъша мас(!), леко подлютено и леко ръснато с кашкавалче

Дзверска вкуснотия!

Дали да взема да напиша как се прави?


говежди език в масло


Продукцията на терасата се обновява - в дясно новите, а в ляво тези, които заминават за унищожаване.

Обновяването - този път със свински врат в черво, пресован врат и обикновен кайзерован ...


Просто пържено свинско в гъша мас, без подправки (само идея ч.п.) и предварително накиснато за 20-а мин. в зелева чорба



поредните домашни мезенца




Просто боб с пушено месо.
Любим ...





 Печена тиква, залята с тиквен карамел и орехи

Тиквени "пурички" - или тиквеник, оформен на пурички 










порцийка, преди да бъде наръсена с пудрата захар
 
Панирано в кори за баница пушено месо. Абе нещо като баничка с пушено месо.

Тука е нарязано....
Страхотно мезенце


Супа от заешко месо!
Може пък и да взема да й пусна рецептата...




Обикновени пържени кюфтета.
Продълговатото отдолу е със зеле - по тази рецепта




Обикновени пържени кюфтета пак - част са с настъргани картофи, част пък са с "изненада" кубчета кашкавал




 
До бърсака и вече полуготовите ми "италиански салами"  се наредиха още два експериментални месни продукта

Зайче с ориз и спанак. Много здравословно - дали и на него да му пусна как го правя?















ефектно поднесена салата от домати, сирене, кьопоолу и маслинова паста















свинско пържено по селски - мас и праз, и тук таме - кюфтенца от пуешко
















и порцийка (чашката с питието нарочно е скрита - да не се дразним).