понеделник, 30 ноември 2015 г.

ПАТЛАДЖАНЕНИ КУЛИ



Простичко за изпълнение и с поразителен ефект.
Нарочно не пиша количества - всичко зависи колко парчета ще се правят.
Необходими са поне два патладжана, една тиквичка, една голяма чушка, колбас (шунка, бекон, пушени гърди - най го предпочитам), сирене, кашкавал, домати (нарязани на шайби и на кубчета), подправки - по вкус (риган, сол и черен пипер).

Патладжаните, тиквичката и чушката се нарязват на колелца.
Предварително се осоляват, след 15-а мин. - подсушават и овкусяват с подправки (черен пипер, кимион, понякога и млян кориандър -така печени леко придобиват аромат на месце), и хубавичко поръсвам със зехтин.
Пекат се почти до готовност на загрята скара. 

Може и във фурната върху хартия за печене.








В леко намазнена тавичка (или пък постлана с хартия за печене) започваме да ги подреждаме: патладжан, отгоре парченца колбас, кашкавал, резен домат,тиквичка или патладжан, сирене,домат, и т.н. като редуваме както ни харесва...


и пак като слагаме и кръгчетата от чушка и завършваме с ред тиквичка, кубчета домати, кашкавал.
Правят се обикновено поне 6 реда. При нужда могат да се закрепят с клечка за зъби .
Печем в предварително загрята фурна на 200 С за около 15-20 мин.
Оставяме се малко да изстине и се сервира


Става и за предястие, и за основно, и за мезенце ... Изстинали също са вкусни - дори и повече.

НАЗДРАВЕ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар