понеделник, 30 ноември 2015 г.
Гъши дроб върху канапе от ябълков чипс
Продукти:
около 500 гр гъши дроб
сол, черен пипер - на вкус
1 голяма кисела ябълка
1-2 портокала
малко прясно мляко - около една чаша
Приготвяне:
Дробът се реже на резени и се слага в прясното мляко. Нека си приседи там около няколко часа (колкото повече, толкова по-добре), но и 30 мин му стигат, ако се бърза.
В това време ябълката се почиства от вътрешността и се реже на тънки кръгове - като за чипс (особено на рендето Вьорнер стават идеални).
(аз леко ги осолявам - просто идея солчица)
Запичам ги от двете страни върху грил тигана - колкото да се появят онези хубави ивички - като на зебра.
Портокала го почиствам от всичките му там разни неща - да останат само парченца от вътрешността.
Вторият портокал изцеждам ..
В това време дробът се е мариновал, подсушава се ... леко се осолява и опиперява. Залива се със сока на изцедения портокал ...
Досега съм ползувал грил-тигана, но този път т.нар. "мултитенджера" (режим "печене" и то вече загрята)
Парчетата гъши дроб се запичат буквално за по 2-3 минутки - колкото топлината да ги бъжне
Сервира се - всяко парче върху ябълковия чипс и отгоре малко накъсани портокалови парчета.
страхотна вкуснотия
Липсва ми още малко красота при презентацията, но нещичко зелено щеше да освежи вида.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар