Този дзверски вкусен деликатес се появи съвсем непредвидено.
В месарницата попаднах за първи път на изрезки от свински врат: при нарязването на свинския врат на пържоли остават едни такива парчета - кост и месо, но на ситно с размери 5-6 см. И много ме заинтригуваха с цената си от 3,50 лв/кг. Продавачката обясни, че имат доста малки костици от рязането и не стават за директно готвене. В името на експеримента купих 1 кг и реших да ги сваря, за да видя колко месо ще излезе - получиха се точно 600 грама сварено месо (което изобщо не беше зле).
Варих ги с малко сол, черен пипер, една глава лук и един морков. Прецедих, обезкостих и върнах месото в бульона. И го забравих в интерес на истината за цели два дни в хладилника.Като го извадих, беше с брадва да го сечеш - толкова яко желирано. (очевидно от костите).
Претоплих, добавих една шепа (10-а броя) нарязани на по 2-3 парченца черни маслини, шепа сварен зелен грах, и един кремвирш, нарязан на произволни кубчета.
Напълних с 0,5 л бутилки от мин. вода, отрязани от горния край за по-лесно пълнене.
И в хладилника - за 24 часа.
Получи се невероятен вкусен деликатес - като домашен солбас:
Невероятно мезе към всякакво питие и също така много подходящ и за сандвичи ...
Претоплих, добавих една шепа (10-а броя) нарязани на по 2-3 парченца черни маслини, шепа сварен зелен грах, и един кремвирш, нарязан на произволни кубчета.
Напълних с 0,5 л бутилки от мин. вода, отрязани от горния край за по-лесно пълнене.
И в хладилника - за 24 часа.
Получи се невероятен вкусен деликатес - като домашен солбас:
Невероятно мезе към всякакво питие и също така много подходящ и за сандвичи ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар