неделя, 15 ноември 2015 г.
ПИЛЕШКО върху канапе от патладжан
Продукти
1 голям патладжан, 100 гр. макарони; около 300 гр. обелени и нарязани на кубчета домати; 2-3 ск. чесън, 1 нарязан на колелца домат; 300-400 гр. сварени или печени пилешки гърди- накъсани на парчета;около 150 гр. настърган кашкавал, както 2-3 с.л. брашно, зехтин, босилек, риган, черен пипер
Приготвяне:
Патладжанът се нарязва на кръгчета с дебелина около 0,8-1 см, оцежда се и сетне се овалва в брашното с малко сол и се изпържва до полуготовност. Кръгчетата патладжан се нареждат в леко намазнена тава – на разстояние едно от друго.
В мазнината от пърженето се задушават чесъна и сетне нарязаните домати – и малко вода. При тях се добавят макароните и варят почти до пълна готовност, а в това време и водата се изпарява. Към края на варенето се подправят с малко (идея) сол, ч.п., риган (може и сушени зеленчуци).
Върху всяко кръгче патладжан се слага по една-две лъжици от макаронената смес, нарежда се и накъсано пилешко месо, един резен домат, едно листенце босилек и обилно се поръсва с настъргания кашкавал.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 С докато кашкавалът се разтопи и леко зачерви.
Може да се сервира и ей така или пък с някаква салата.
Хрумката ми дойде от т.нар. патладжанени кули, и се получи
невероятна вкуснотия.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар