неделя, 15 ноември 2015 г.

Питка пица


Страшно лесна за изпълнение питка-пица, стига да ти се намира в хладилника една доза лесно тесто без месене, както и всякакви продукти от типа на "поизчисти хладилника."

И така - доза тесто (около 500 грама - зависи колко ще са ядящите,но това стига за 4-ма); 100-150  грама сирена (част натрошено, част настъргано), 100-150 грама колбаси - пушен врат, бут, някакво саламче, кисели краставички - 3-4 броя,  всичко нарязано на не много ситно; 4-5 с.л.  кетчуп (домашен за предпочитане); няколко маслинки, обезкостени и нарязани; шепа царевица и т.н. Подправки: чубрица и риган задължително.


В намаслена тефлонова тавичка на дебел пласт се разстила тестото по дъното й и с ръце се притиска и избутва настрани и навън, така че тестото да отиде по стените й и дори малко навън.
След това се намазва леко с кетчуп и се слагат продуктите, както са си нарязани в произволен ред, подправките, напръсква се с малко зехтин и краищата на тестото се подгъват леко над плънката (както е на снимката) и се намазват с разбито яйце (или прясно мляко, или само с мазнинка) :


Пече се в силно загрята фурна на 200 С до готовност - за около 40-а минутки.

Бързо лесно и вкусно хапване за около 4-6 човека.

Няма коментари:

Публикуване на коментар