Продукти:
Опичат се 10-а тънки палачинки по любима рецепта
500 грама телешка кайма с подправки се разрежда с малко
пилешки или зеленчуков бульон – да стане като гъста каша и да може да се нанася
спокойно с лъжица. Пък и така стават по-сочни…
Палачинките са намазват с тънък пласт от каймата и се сгъват
като пощенски плик.
Всяка една се потапя в разбито яйце и се пържат в силно
загрято олио до хубаво зачервяване.
Стават невероятни.
Хитринки:
Могат да се направят и по-малки като всяка палачинка се
разреже на две…
След изваждането от тигана, веднага могат да се наръсят с
настърган кашкавал.
Могат да се правят с най-различни плънки:
Правил съм с плънка от гъши дроб, със сирена и т.н.,
зеленчуци – важно е плънката да е сочна, а иначе става дзверска вкуснотия.
Няма коментари:
Публикуване на коментар