Начини за правене на мързелива лесна пица колкото щеш, но ще споделя и моя начин ...
Необходими продукти: за една пица
за тестото - 1 яйце, 4 с.л. брашно, по 1/2 ч.л. мая и сол, и захар.
за плънката - 1/2 домат, нарязан на тънкофайски кръгчета, 50 гр. колбас (в случая варен врат); 50-60 грама настърган кашкавал и за подправяне риган, чубрица - по една щипка
Приготвяне:
изключителна лесно.
В една купа се смесват брашното, маята, солта и захарта. Чуква се яйцето и с вилица започва да се разбърква като постепенно се долива малко топла вода (около 80-100 мл) - да се получи гъста каша.
(в случая в тестото съм сложил 1 ч.л. чили, че го предпочитам така).
Необходими продукти: за една пица
за тестото - 1 яйце, 4 с.л. брашно, по 1/2 ч.л. мая и сол, и захар.
за плънката - 1/2 домат, нарязан на тънкофайски кръгчета, 50 гр. колбас (в случая варен врат); 50-60 грама настърган кашкавал и за подправяне риган, чубрица - по една щипка
Приготвяне:
изключителна лесно.
В една купа се смесват брашното, маята, солта и захарта. Чуква се яйцето и с вилица започва да се разбърква като постепенно се долива малко топла вода (около 80-100 мл) - да се получи гъста каша.
(в случая в тестото съм сложил 1 ч.л. чили, че го предпочитам така).
Върху него се нареждат нарязаните шайби домат, както и резенчетата колбас.
Поръсва се с настъргания кашкавал и с подправките и заминава във фурната - да се пече до готовност ( за около 20-а мин.).
Всъщност, това е една от малкото готови подправки и смески, които ползвам - готова подправка за пица: Много добре е балансирана и придава много добър вкус и аромат.
Съдържа ронена чубрица, млян черен пипер, риган, босилек, розмарин ...
Няма консерванти, но има сол и това трябва да се помни.
Ето я, опечена и готова - има невероятно хрупкава и добре запечена коричка отдолу...
Направо красавица!
Едно парче, нарочно бе оставено в този вид до другия ден. Нищо не беше загубило от вкуса си.
По същия начин ароматно и хрупкаво, без да изсъхне и се спити...
П.П. С минимум усилия, невероятен резултат...
Няма коментари:
Публикуване на коментар