неделя, 13 декември 2015 г.
ПАСТЕТ от тиквички със сирене
Продукти:
5-6 средни тиквички
2 цели глави чесън
250 грама сирене
1/2 връзка пресен копър
черен пипер
(може и малко сол при необходимост, ако сиренето не е солено)
Приготвяне:
Тиквичките се обелват, нарязват на едри парчета и се слагат да се сварят на пара в Мултитенджерата като към края на варенето се осоляват съвсем леко.
Едновременно с тях се слагат и една-две цели глави чесън
След това тиквичките се оцеждат хубаво и намачкват с вилица. Най-добре е да се сложи сместа да се оцежда в цедка с домакинска хартия
Чесъна се изстисква и добавя към тиквичките.
Сиренето се намачква с вилица и всичко се смесва.
Слага се черен пипер на вкус, както и копъра нарязан на ситно.
Невероятно вкусно.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар