Рибката бе разфасована, овкусена. Преди пърженето се подготвя малко брашно (смес от обикновено и царевично), в което се добавя още малко сол, бял пипер и дивисил.
Хитринка: може и мъничко куркума - усилва цвета, но не променя вкуса.
Леко изтръсканите от брашното парчета се пържат в силно загрята мазнина (поравно олио и гъша мас) с добавена скилидка чесън. Желателно, в дълбока касерола - с повечко мазнина.
Е на малки порции, но какво от това - става по-вкусно и по хрупкава рибата.
Предварително се сваряват почти до готовност няколко картофа, обелват и нарязват на едро.
Изпържват в същата мазнина, където е пържена рибата.
Класика - пържена дзверски вкусна риба и пържени картофи.
И ще млъкна до тук ....
Няма коментари:
Публикуване на коментар