неделя, 13 декември 2015 г.

МЪРЗЕЛИВИ ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ в мултитенджерата




Май няма човек, който да не е правил пълнени чушки или пълнени тиквички и знае колко време се губи за това и каква врътка става понякога...
Та вчера хем ми се приядоха, хем нямаше време (целия ден бях в някакви телодвижения) - началото на мача Германия-Франция чукаше по телевизора ... Ама душичка, иска й се и не се отказва.  ;D
Та имах шест чушки и докато кажа "А" бяха почистени; Докато кажа "Б" в една купа разбърках около 200 грама кайма, един настърган домат и бухнах на око ориз и любимите подправки - черен пипер, джоджен, риган и малко кимионче. За 1 минутка напълних чушките с тази смес и в купата на мултито.
Ха сега де ... Остана място и ми се люшкаха като пияни ...
На бърза ръка разрязах една тиквичка на две, издълбах ги, напълних и ... Парчетата от ииздълбаното на тиквичката сложих отгоре.
Налях студена вода до 3/4 от чушките. 


                                                     
Затворих и включих на режим "супа" -  автоматически е нагласен на 30 мин.
И хоп пред ТВ-то. .. Като изпищя, че е приключило, без дори да я отварям - пак отначало...
Полувремето свърши и докато вървяха разни тъпотии, прекъснах програмата (значи всичко се е варило около 50 мин) и извадих с решетеста лъжица чушките.
Бяха сварени идеално ....
Както се беше останала течността и в нея парченцата тиквичка, само ги намачках, добавих още малко черен пипер и ч.л. риган, размито във вода царевично нишесте (около 1 с.л.) и пак на режим "супа".

Само че не го чаках целия цикъл, а на 15-тата мин. изключих ...
Станаха фантастични мързеливи и бързи пълнени чушки и тиквички - с апетитен сос.



Няма коментари:

Публикуване на коментар