Продукти:
400 гр бутер тесто;
400 гр. свински врат;
черен пипер, сол на вкус;
дижонска горчица,
домашен кетчуп - няколко супени лъжици.
И някаква зелентия за наръсване (ползувах магданоз).
Бутертестото се оставя да отпусне и се разстила върху собствената му хартия.Намазва се с четка целият лист тесто с дижонска горчица (количеството зависи от вкуса - аз я обичам и затова намазах по-обилно).
Свинският врат се нарязва на изключително тънки парчета и се начуква яко- за да изтънее още повече и тогава се овкусява с ч.п. и сол.
Парчетата месо се наруждат върху тестото. Отгоре се намазват с кетчупа и поръсват със зелентията.
С помощта на хартията се навива на руло. И се слага във фризера - за около 1 час - да стегне.
Фурната се загрява на 180 С.
Рулото се вади и се нарязва на парчета с дебелина около 1 см (излизат 16 парчета).
Нареждат се върху хартия за печене в тава и във фурната.
За около 20-а мин. са готови.
Уф, обяснението ми отне повече време, отколкото го правих.
Резултатът е потресающ.
Трябва само да се оставят малко да поистинат преди да се сервират. Стават и като предястие и като основно...
Няма коментари:
Публикуване на коментар