сряда, 28 октомври 2015 г.

ПАНИРАНИ ПЪЛНЕНИ ТИКВИЧКИ




Много се чудих как да я кръстя "рецептата" и накрая се спрях на това име, но и друго би било подходящо.

Продукти:
Продуктите са ориентировъчни - от посочените по-долу излезнаха горе долу 4 порции.

2 тиквички
250 грама кайма (смес)
1/2 глава лук, нарязан на ситно
3-4 скилидки чесън
1 купичка майонеза
2 яйца
сол, черен пипер, кимион, риган - на вкус
галета и брашно за овалване
олио - около 3/4 ч.ч.

Приготвяне:
тиквичките се нарязват на кръгчета с дебелина около 1 см. И за ножа за чистене на чушки вътрешностита са отстранява
и се получават едни ей такива кръгчета





посоляват се леко, опиперяват се и се оставят да престояват.
В това време лука се нарязва на ситно, издълбаното от тиквичките - също.
В малко олио се запържва нарязаният на ситно чесън, сетне и лука и вътрешността на тиквичките. Слага се малко водичка и се оставя да се задуши. Съвсем леко се осолява, опипурява. Когато остане на мазнина, се оставя да изстине.
В каймата се се слагат подправките - черен пипер, кимион, риган и се добавя изстиналата смес от лук и вътрешност на тиквичките.
Хубаво се омесва.
Взема се по малко кайма и се пълнят тиквичките като добре се натиска - стават едни ей такива:

                                

Овалват се обилно в брашно и се оставят брашното да дръпне.
След това- обилно в майонезата и в галета.
(Забележка: майонезата е от моята - домашна, а галетата - сух хляб смлян в блендера и пресят).
 

                                                                                                                                                                                                       

Оставят се в хладилника за известно време и сетне се потапят в разбитите яйца

                                                                                                                                                                                                   

и се пържат в загрятото олио (като котлонът се намалява на 2/3 от силата)                                         



хубаво като се зачервят се вадят върху кухненска хартия да поеме мазнината                                 



Поръсват се с накълцан копър и магданоз и се сервират с млечно-чеснов сос                                                  



А ето ги и нарязани - нещо страхотно се получава - и предястие и основно кой както го възприема                                                                                                                                                                 



Вървят си и със студена бира, и с бяло вино, и дори с любимия ми бърбън  :yahoo:

Няма коментари:

Публикуване на коментар