Продукти:
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. захар
1 пакетче желатин
0,5 кг тиква, обелена и нарязана на кубчета
2-3 с.л. смлени орехи , 1 ванилия (по желание)
Начин на приготвяне:
• Сварява се тиквата с вода колкото да я покрие. (отделят се няколко парченца от тиквата)
• Добавя се прясното мляко, захарта и ванилията. и се вари още няколко минути, колкото да се разтопи захарта.
• Цялата тази смес се пасира.
• Желатина се накисва и прибавя към още топлата смес, добавят се и ядките.
• На дъното на купичките за крем карамел или друг подходящ съд (чашка и т.н.) се слагат парченца от сварената тиква и се залива с крема.
• Съдинките се слагат в хладилник за няколко часа, докато желатинът стегне.
• Могат да се сервират направо с чашките или след като се извадят, да се потопят в топла вода за малко, да се обърнат и сервират в чинийка със сметана или други плодове.
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. захар
1 пакетче желатин
0,5 кг тиква, обелена и нарязана на кубчета
2-3 с.л. смлени орехи , 1 ванилия (по желание)
Начин на приготвяне:
• Сварява се тиквата с вода колкото да я покрие. (отделят се няколко парченца от тиквата)
• Добавя се прясното мляко, захарта и ванилията. и се вари още няколко минути, колкото да се разтопи захарта.
• Цялата тази смес се пасира.
• Желатина се накисва и прибавя към още топлата смес, добавят се и ядките.
• На дъното на купичките за крем карамел или друг подходящ съд (чашка и т.н.) се слагат парченца от сварената тиква и се залива с крема.
• Съдинките се слагат в хладилник за няколко часа, докато желатинът стегне.
• Могат да се сервират направо с чашките или след като се извадят, да се потопят в топла вода за малко, да се обърнат и сервират в чинийка със сметана или други плодове.
Няма коментари:
Публикуване на коментар