понеделник, 5 август 2024 г.

Да направим домашни кренвиршки

 


    Това е най-лесната и най бързата домашна закуска. Просто си няма и рецепта. Ако не искаш се занимаваш с приготвяне не тесто, се купува готово тесто - от това за пица, многослойно, маслено и т.н. 

    Без значение както е какво тестото-все става.

    Тестото се нарязва на тънки ивици и с него се увива един кренвирш.

    Другият вариант е - кренвершът се рязва по средата и отгоре  му се слага парче кашкавал със съшия размер и се увива в тестото.

    Има и друг вариант - тестото се нарязва на квадрати - в единия ъгъл се слага кренвирш, от който е отрязана 1/3 и в нея е добавено парче кошкавал със същата форма. Навива се и в останалата част - тестото се нарязва на ивици. При окончателното навиване се налучават хубава нарези.

    Тавичка се застила с хартия за печене, омазнява се - отгоре навитите кренвиршки, намазани със смес от жълтък и прясно мляко. Може да се ръснат и с малко сусамец.

    Печене на предварително загрята фурна - на 180С - до готовност.

    Тъй като става дума за закуска - айрян вместо НАЗДРАВЕ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар