Уф, съжалявам за снимката - от телефона е и при това нощем и не се съобразих,че чинията е от дуралекс и всичко ще изглежда ужасно. Ама съм казал, че когато се разболея да си купя специален фотоапарат за снимки на манджичките, ще зарежа блога, защото това няма да е забавление, а ще е болест. А за мене блогът е забавление и място, където да споделям идеи, а не някакви рецепти, дет трябва да мерите грамчета,милиграмчета и да засичате време с хронометър. Готвенето в къщи трябва да е удоволствие, а не задължение, а още по-малко четене от книгата и стъпка по стъпка да се повтаря написаното и сетне да се чудиш защо не ти е станало.
Ето затова харесвам старите говарски книги - вземаш това, вземаш онова, режеш, пържиш или вариш и печеш... Ами просто идея за направа, а ти го правиш по свой вкус. Домашната кухня не е гурме ресторант и не търси Мишлен звезди за измишльотини, а трябва да е вкусна за всички от семейството.
Лелей, пак ме обзе логореята.
Та накратко: трябват ни:
свински гърди без кост или от онова месо на прасето, на което му казваме осмянка - около 700 грама. Сетне смляно свинско месо около 500 грама - добре овкусено - сол, черен пипер, кимион, настърган лук - една глава и 2-3 скилидки чесън. (добавям в смляното месо и един настърган домат). Останалото ще го обясня.
Който сака може да добави още нищичко за овкусяване.
Както сме го навили, малко пиперец и солчица - ей така -за отскок.
Всяка парче се завива в домакинснко фолио и заминава в хладилника - нека да е за 24 часа.
Колкото повече си седи там, толкова по-добре.
До три дни съм го държал безпроблемно и сетне направо се разкапва.
В името на експеримента, се пече върху алуминиево фолио, а трябваше да е върху ония невероятни тефлонови подложки.
Както и да е, стана идеално.
Дзверска му работа.На снимката е без каквато и да е гарнитура - ей така голичко голишарче, за да се види колко крехко е станало.
А за добавките - картофи, зелентии, домати, кой каквото иска. Това не е моя работа.
Дадох идеята, а Вие се пробвайте - не е трудно и НАЗДРАВЕ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар