четвъртък, 1 август 2024 г.

ЛЕСНО ПЕЧЕНО АГНЕШКО С ОРИЗ

 


    При това без да се цапа каквото и да е. Прави се толкова просто, че няма накъде да се обяснява. Примерно 1 кг агнешко се нарязва на големи парчета - по около 200-250 грама. Слагат се в плик за печене. Солят и се опиперяват вътре в плика. Добавя им се и малко пушен червен пипер - 1 ч.л. Налива се 1 к.ч. вода и 2-3 с.л. зехтин. Пликът се слага в тава и се пече на 180С за около час. Сетне се вади, отваря и в него се сипва предварително накиснат ориз - примерно 1 ч.ч., доливат се 3 ч.ч. топла вода, още малко сол и сух джоджен. Обратно във фурната. След 30-а мин. пликът се обръща на другата страна като леко се разтръсква. Пече се още 15-а минути. След това цялото съдържание се изсипва в тавата и се пече макс. 10-а мин. на вентилатор - колкото ястието да получи лек загар отгоре.
П.П.Оризът изглежда леко разварен, но това е от снимката - нощно време и от теле-то. Всички знаете, че нямам фотоапарат ...
НАЗДРАВЕ

Няма коментари:

Публикуване на коментар