Необходими са ни поне две пилешки филета, малко сол- 1 с.л. с връх, черен пипер 1/2 ч.л., соев сос, идея (ама наистина идея) кимион, 1/4 ч.л. червен пипер, 1 ч.л. с връх захар. Трябват още 100 гр. кашкавал и най-важното връФка за овързване.
Филетата се разрязват на две по дължина, но не до край, а да се получи една голяма плочка. Всички подправки (без соевия сос) се омесват и с тях хубаво се натриват филетата.
Слагат се в подходящ съд, който има капак. Наръсват се със соевия сос и на почивка в хладилника - поне за 48 часа.
От време на време се безпокоят като се разместват и заливат с оцедената течност.
След престоя в хладилника, следва престой в хладка вода - за около 2 часа и подсушаване.
Всяко филе се разстила на дъска, нарежда му се нарязаното кашкавалче и старателно се завива на руло, което се овързва.
ей така-внимателно, все едно че се повива бебче и се слага обратно в съдинката със сосчето, колко да се овъргаля за малко.
Така се процедира с двете филета.
След това леко се подсушават и провисват на проветриво място на терасата. Голям праз, че навън беше 36 С и от пек асфалта се топи.
Стига им няколко часа.
И сетне за два-три дни в хладилника- върху кухненска хартия, която се сменя два-три пъти.
Получава се ей това.
Следва церемонията по рязването - хоп в чинията и страхотното мезе към хубавото питие е готово.
За втори път правя и много ни харесват. Чудно лятно мезе за бирата.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Yoana. Радвам се, че Ви се получава.
ОтговорИзтриванеИмам и още един вариант за направия и като ми остане малко повече време, ще допълня публикацията.
Супер, чакам с нетърпение!
Изтриване