Невероятно бързо и леко хапване.
Необходими продукти: тофу около 300 гр., което се нарязва на кубчета с размери 1х1х1,5 см; най-добре е бекон слайс - горе долу 1 парченце за 2 кубчета тофу; чери домати и кубчета пушени свински гърди. За овкусяването на тофуто - соев сос, черен пипер на вкус.
Кубчетата тофу се слагат в подходящ съд (купа), заливат се с соевия сос и се опиперват. Оставят се да престоят поне час в хладилника.
Могат да се направят по два начина, че и повече: в единия вариант всяко кубче тофу се увива с ивицата бекон и се нанизва на дървеното шишче. Може помежду да се сложи по 1/2 чери доматче, чушка и т.н. (В този вариант ползвах тънко нарязани пушени свински гърди). В другия вариант на шишчето се нанизва кубче тофу, кубче гърди, 1/2 чери доматче (може и да се добави още нещо-чушка, гъбка и т.н.).
Приготвих ги заради експеримента в два варианта: и на скарата и запържени в малко зехтин. Тези изцяло увитите - на скарата, а другите в тигана. Честно казано, и в двата варианта ми харесаха.
Бързо, лесно и вкусно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар