понеделник, 2 септември 2019 г.

Пържени домати с яйца


  Тази публикация е малка закачка, защото не е рецепта, а е начин да си направим едно наистина дзверски вкусно (отбележете, казвам дзверски само за мръФки) ястие - леко и приятно, много подходящо за все още продължаващите жеги.
 Няма количества, няма мерки и теглилки.
 Иначе казано, на една главичка лук са й необходими два обелени домата и две яйца. По подразбиране - 2-3 скилидки чесън, ама инак - една. Останалото е сол, черен пипер, магданоз и ... масло - не олио. Може поравно масло и олио.
 Мисля, че на всички е ясно: докато маслото загрява, лукът и чесънът се нарязват на ситно (абе кат за куче) и се хвъргат вътре. Докато те остъкленяват, доматине се обелват и нарязват на кубчета и заминават при тях. 
 Споко 3-4 минути, през които спокойно можем да счукаме яйцата и да махнем чАрупките и да ги разбием със солта и пиперите и разбъркаме с доматите.
 Веднага изключваме котлона, покриваме тигана с капака и забравяме за ястието 10-а минути.
 Сетне бухваме още една бучка масло, ръсим със ситно нарязания магданоз и нападаме.
 Топиш залчето лебец и замесваш към студената водчица. Кеф от всякъде.
 Хем вкусно, хем лесно, хем полезно и хем дзверско мезенце.
 Наздраве!

Няма коментари:

Публикуване на коментар