вторник, 3 септември 2019 г.

Дзверски кюфтаци в було


 За кюфтетата в було съм писал вече в блога. Видя ли в месарницата да продават було, купувам като неведЕл - да има, колкото повече толкова повече - Мечо Пух.
 Този път открих едни була във фризера и реших да правя кюфтаци. То и направо си няма рецепта.
 Необходимо е було и то голямо  и кайма - вече готова и омесена и овкусена. Моята е все от мляно месо с готовата ми подправка за месо и голямата изненада - вместо нарязан лук, слагам сушен на ивици лук. Повярвайте ми, кюфтаците стават уникални, много по-добри от прясно нарязан лук или задушен в тиганЯ.
В случая разполагах с едно кило смляно месо, в което бхнах 100 мл бира, 50 мл бърбън, една шепа изсушен лук, 1 с.л. сух чесън и 2 с.л. от подправката ми за месо. Настъргах 100-а грама кашкавал и много добре омесих.
След това оформих два броя дзверски кюфтака и завих в було.
Следва престой в хладилника една нощ ...
Скарата загрява 20-а минути - върху нея подложката от BBQmasters и последва почене - първо на кюфтаците, чушките, доматите, нарязаните на кръгчета патладжани, тиквички, люта чушка и дори и парче сирене.
Докато те си се цръкваха върху скарата, задуших и малко малко грах в масло ....
Вадим, нареждаме върху дъската, изчакваме малко да поизстине и режем ...
Нека в това време питието добре да се изстудява във фризера :)






 С лютивото чушле става неверояно и дзверски вкусно.
  НАЗДРАВЕ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар