вторник, 11 февруари 2025 г.

БАНИЦА КРЕНВИРШКА с триъгълни кори

 

    Това е, може би, най-лесната баница, която съм правил и която може да направите с триъгълни кори. Наборът от необходими продукти е минимален, а става направо уникална.
    Необходими са около 15-а тригълни кори от по-дебелите и печени на сач(продават такива); 7-8 парчета кренвирш; около 150-200 гр настърган кашкавал (жълто сирене, гауда, моцарела и т.н.); малко масло за намазване на тавата и на корите; едно яйце и около 1 ч.ч. кисело мляко;
Изпълнението е направо елементарно:
кренвиршите се разрязват по дължина;
Всяка кора се намазва с мазнина с четката и в широкия край се слага разрязанията кренвирш.
Добавя се и 1 с.л. от настъргания кашкавал и се се увива на пуричка, рулце и т.н. като първо се сгъват страничните краища и сетне се навива.
Докато правим баничките, фурната се загрява на 180С.
Готовите банички се нареждат една до друга и заливат с сместа от разбитото яйце и млякото.
Могат да се поръсят със сусам и т.н.
Пекат се хубаво зачервяване - около 40-а мин.
Може и на вентилатор - на 160С.
При навиването им може да се добави и идея лютеница - за любителите на стандартните кренвиршки.
Стават невероятно вкусни и са идеални не само за закуска.
Важното е, че са много идейни и носят най-различни вариации.

И още нещо много важно - правят се много лесно и много бързо. Една тава се навива за 15-а минути и това е...
Правете смело, много са вкусни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар