понеделник, 6 април 2020 г.

Палачинки с яйца


Ами направо съм в чуденка как да опиша тези ми ти палачинки. Палачинки без яйца няма - ще бъде всякакво друго изделие, но не палачинка. Ама тука идеята ми е съвсем друга и ще наложи да обяснявам:
Нещата са много прости. Всеки си прави тесто за палачинки каквото си харесва. Тука няма да давам съвети за това.
Отделно - в друга купа се разбиват 3-4 яйца с малко солчица.
Как се пекат палачинки също няма да обяснявам.
Но тук е разковничето - сипваме тестото за палачинките в загрятия тиган, но не изчакваме да се опече от едната страна, а просто да се стегне и да може да се обръща.В момента, в който обърнем палачинката с лъжица веднага обилно я заливаме с разбитото яйце и слагаме капак на тигана.
Малко като стегне отдолу веднага я обръщаме върху намазаната страна с яйцето и по същия начин обилно я заливаме с разбитото яйце. Тъй като е под капак яйцето леко се стяга.
Отново я обръщаме и отново заливаме с яйце. Така се пече до готовност ...
Нещо като яйчената "глазура" да се стегне.
Вадим върху кухненска хартия.
Не е необходимо да се мажат с масло.
Става нещо като "панирани" в яйце палачинки ...
Бедна Ви е фантазията каква вкуснотия се получава ...
В това време може да се направи и моментално сладко от замразени във фризера боровинки и да се поднесат палачинките с него.
А в комбинация с добавка на натрошено сирене просто стават закуска трепач.
Пробвайте, не е трудно, а вкуснотията е Дзверска ....

Няма коментари:

Публикуване на коментар