Възможно е да се окаже, че това ще е най-краткият пост в блога ми.
Само преди две седмици писах за домашната шунка в черво и в края споменах, че съм пратил третото парче да се пресова и да съхне на терасата.
Ето това е резултата.
Добре пресовано, цялото парче в благородна плесен.
Много добре държи формата си, въпреки че е малко меко като за сушен деликатес.
Невероятно ароматно и дзверски вкусно.
Преди една седмица.
Загуби 40 % от първоначалното си тегло.
Все пак в сместа за шунката имаше добавен лед.
Бих го оприличал на деликатесния си сушен врат тип роле Трапезица, но е по-мек и по-вкусен.
Финално - правете смело и НАЗДРАВЕ!
Хубаво, но покажи РЕЦЕПТАТА
ОтговорИзтриванеДал съм линка към рецептата. ПРосто съм отделил едно парче и изсушил. След като е написана един път защо да я повтарям. Тук същественото е в начина на обработката - сушенето.
ОтговорИзтриванеПривет,
ОтговорИзтриванеЯсно е, че приготвянето на тази рецепта е различно от това на Домашната Шунка. Но питам, за да се уверя, че правило съм разбрал:
Първоначално е като Домашната Шунка в черво, но след това не слагаме във фурната а сушим пресоваме и т.н. Правилно ли съм разбрал?
Благодаря предварително :)
ПП Ще издадеш ли как точно става пълненето със строителния шприц? :)
правилно си разбрал. Със строителния шприц е лесно, но трябва да му се пригоди фунийка за пълнене. Най-обикновена пластмасова за пълнене на колбаси, но трябва да се поизреже малко, за да пасне на "гърлото" на шприца
ОтговорИзтриване