В тази публикация няма да пиша за осоляването и за предварителната подготовка на месото - достатъчно съм писал за тези неща - сушен деликатес от свински гърди, домашен салам или пък кайзерован свински врат, па и на още доста други места в блога си и технологията е ясна.
Почти ще се огранича само в показване на това, което направих :
Необходим ни е свински врат и от там нататък го приготвих в три различни варианта: и в зависимост от всеки вариант, месото бе нарязано по различен начин.
Това парче е резнато странично, за да се получи като голяма плочка, тъй като от него ще се прави руло.
Ето го и самото руло - навито стегнато и добре овързано.
Овалва се в подправки, тегли, надписва и заминава за сушене.
Първият продукт е готов - деликатесно руло от свински врат.
По-тънките парчета, леко замразени се напълват в черво и те са готови.
Вторият вариант е готов - свински врат за сушене в черво.
Третото парче се пресова под тежест за два-три дни. Овалва в подправки и също е готово.
Третият деликатес - пресован свински врат също е готов.
На 21.ви януари и трите варианта виснаха на терасата за сушене.
През няколко дни бяха и старателно теглени.
На 5-ти февруари (след 15 дни) пресованият врат е готов. Хванал е плесен отвън, тъй като по-погрешка бе напръскан с такава.
Невероятен цвят и вкус!
Дзверска вкуснотия.
Разкош!
С какви подправки овкусяваш ролето салама, и пресования врат
ОтговорИзтриване