Просто поредният начин да се направи вкусен и крехък свински дроб на грил тиган. (Не мога да не спомена, че тигана е Лава).
Необходим ни е свински дроб - количеството в зависимост на ядящите (с разчет 150-200 гр. на човек).
Няма какво да описвам толкова много, то е просто онагледено в снимките:
Дробът се почиства, нарязва на филийки с дебелина около 1 см и слага в подходяща купа.
Залива се с вряла вода и се оставя за 5- 10 минути.
Водата се излива и отново се залива с вряла вода.
Това се прави до 3 пъти.
По желание третия път може да се сложи малко соев сос...
Сетне парчетата се подсушават с домакинска хартия, намазват с олио и пекат върху загрятия грил тиган.
След първоначалното му загряване се капва и малко мазнина върху него, а силата на котлона се намаля с 1/3.
Пекат се по 2-3 минути от всяка страна с едно обръщане.
Като се извадят от грил тигана, се осоляват и опиперяват на вкус.
Порцийката:
невероятно крехък.
Може да се сервира с гарнитура по желание ...
Бързо, лесно и в резултат крехък дроб ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар