петък, 3 януари 2020 г.

Вратни пържоли на сач


 Е, те това не е рецепта и не я чакайте. Това е просто един много лесен начин да се направят уникално и Дзверски вкусни вратни пържоли.
 Количества няма да давам. Необходим ни е свински врат, който се нарязва напречно на пържоли с дебелина около 1,5-2 см. 
 Първият секрет е съвсем леко начукване на нарязаните пържоли - ама не с чукче или нещо друго механично. В тази роля влиза мъжкият юмрук (представяш си лицето на омразния враг и млатиш една две минути). Пържолката се размазва, еле ако ръчичката ти е като моята - ако те млатне - една седмица ще ходиш на ян ...
 Сетне си смилаш около 1-2 ч.л. черен пиперец; идеалният вариант и да си смелиш зърна кимион ...
 Засядаш пред ТВ и си изкарваш яда на политиците в нарязването на 1 глава лук и на 20-а см праз.
Пиперите и ситно нарязаните лукоподобни си втриват в месото. 
Подчертавам - никаква сол.
Ако мИсото изглежда старичко- на кило 1 ч.л. сода.
Месиш всичко яко - все едно, че искаш да му изкараш душата. 
Пъха се в плик и на терасата на 0С или в хладилника поне за 2 дни.
Сетне следва извършване на тайнствената процедура по приготявенето:
Във фурната се буха чугуненият сач - в моя случай оребрен чугунен тиган "Лава" и фурната се загрява на 250С.
С оная магическа ръкавица се вади сача, слагат се пържолките в него. Започват да цвркат и във фурната.
Започват да му "баеш" - до две дръпвания от цигарата и вадиш - с щипките обръщаш и го връщаш във фурната - да му стане гадничко жежко.
Още две три дръпвания от цигарката, едно две отпивания от бърбънчето и вадиш сача.
С щипките, че иначе гори - бух в тенджурката и залагаш следващата партида.
В тенджурата се мъдрят едно две чесънчета, нарязани на ситно и няколко зърна пиперче.
Закончваме с печенето, личваме в тенджурката 50- 100 мл бърбън и я слагаме върху загрятия котлон.
Га си остане на мазнотийка, пържолките са готови- печени са не повече от 5 -6 минути общо, а са невероятно дзверски крехки;
С каква гарнитура ще се поднесат е въпрос на предпочитание - но за една гарантирам - не Ви трябват нож, вилица или остри зъби - всяка хапка се топи.
Пробвайте заради експериментО и се насладете на невероятния вкус.
НАЗДРАВЕ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар