сряда, 5 февруари 2020 г.

Пикантна майонеза


Майонеза- какво толкова?! Изписал съм цяла страница с различни майонези, правя я толкова често и в най-различни варианти, че даже и не се замислям. Но тази стана доста по-различна и ми ще да я споделя, защото наистина е невероятно вкусна с леко пикантен оттенък.
В купата на пасатора се слагат:
едно яйце, 1 скилидка чесън, 1 ч.л. горчица, 2 ч.л. чили сос, 1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер, 250 мл олио и 1 с.л. лимонов сок.
И още една "странна" добавка - 1 с.л. настъргано италианско сирене - гран бираджи (ако го изписвам правилно).
От там нататък всичко е ясно: пасатора на дъното с бавно изтегляне нагоре и за 30-а секунди майонезата е готова.

Стана невероятна вкуснотия - направо да си я мажеш на филията.

А колко пикантна ще стане зависи от количеството чили сос - може и повечко, може и по-малко. Просто един път като се опита, човек може да си я нагласи по собствения вкус.

Ами толкова, правете и не забравяйте, че майонезата може да бъде много разнообразна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар