петък, 17 януари 2025 г.

Да оползотворим стария колбас

 

    Има и то доста често ситуации, когато сме си купили колбас или пък разполагаме с домашно приготвен такъв и по една случайност сме го "позабравили" в хладилника или във фризера и като го извадим направо е "изсъхнал" ... Както казваме, с брадва не можеш да го насечеш та камо ли да го сдъфчеш.
    Спасението за някои колбаси е да ги завиеш с навлажнена амбалажна хартия и в храдилника като се сменя ежедневно. Но това помага в определи случаи, но не във всички...
    Наскоро открих един направо уникален начин, който не мога да не споделя ...
През октомври купихме от Италия един много вкусен салам. То ако беше една щафетка, да го преживееш, но ние се накупихме като невидяли - носехме цял празен куфар за чекиране, който биде напълнен със салами, сирена и други множество  други блаженства.
Преди няколко дни открих във фризера една щафетка- оставих я да се отпусне в хладилника и за съжаление като я резнах, щеше да ми пострада ченето... Или трябваше да я пращам за кучето, но и то сигулно щеше да пострада зъбно. Пробвах изпитания вариант с влажната хартия , но ефектът беше нулев. 
Дълго се чудих какво да направя и в един момент ме осени всевишна идея - нарязване на ситно и пасиране в блендера с идея масълце и бърбънченце...
В крайна сметка се получи нещо като пастет - дзверски вкусно ... 
Можеш да си го мажеш на филийка, да го смесиш с настърган кашкавал и масълце и да си опечеш сандвичи  и какво ли не още ...
Нито скъпият колбас биде изхвърлен, нито реализирах загуби, а получих нов продукт напълно годен за невероятна дзверски вкусна закуска.
Схемата работи и други позахнали колбаси, които могат да бъдат настъргани и след това оползотворени...
Пробвайте и няма да съжалите!

Няма коментари:

Публикуване на коментар