неделя, 19 януари 2025 г.

РУЛЦА ОТ СВИНСКО КОНТРАФИЛЕ

 


 Знам, снимката няма да очаровава когото и да и почти всички ще я подминат без да я отразят...  И страшно ще сбъркат, защото ще пропуснат една дзверска вкуснотия ...
Прави се елементарно и може да изтрепе "рибата"...
Необходима ни е свинска рибица, леко подмразена, която се нарязва на тънки филийки - около 6-8 мм и се начуква под найлон  - направо да "четеш" вестник през нея. Овкусява се по спецефичния за мене начин с моята грме сол
Върхувсяко парче се слата резен чедър (може кашкавал, едам или друго сирене на слайс... може и моцарела). В средата се бухва парченце кисела краставичка и се навива на рулце.
Закрепва се с клечка за зъби и се запържва в малко масълце до леко зачервяване.
Ползвам професионален тиган.
След като се зачервят от всички страни - във фурната за 15-а минути.
Рулцата са готови.
За гарнитура - варени картофи, пюре от картофи и т.н. и т.н. на когото как му харесва ...
Правят се за няколко минути, а са направо неустоими ...
Към подправките може да се добави и малко пушен червен пипер...
Пробвайте смело, няма да съжалите и НАЗДРАВЕ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар