Всъщност това са две неща в една писанка и при това резултатът се появи като изненадваща случайност. От предния ден се бях засилил да правя цедено кисело мляко с идеята за една хубава млечна салата. Та млякото си се оцеждаше в хладилника, па я геройски взех, че пръжнах едни кюфтета и между другото пекнах на скарата тиквички, патладжан и морков. Па взех и се пресетих, че зеленчуците на скара най си вървят с млечно чеснов сос.
Получи се невероятно вкусна майонеза или майонезен сос (кой както иска да го нарича).
Но тъй като исках млечно-майнезен сос за печените зеленчуци, счуках още 2 скилидки чесън с 1 ч.л. лимонов сок и идея сол и смесих с около 200 грама от цеденото мляко и също горе долу със същото количество от майонезата.
Резултатът? - невероятно вкусен млечно-майонезен сос с чесън, маслини и копър. При направата трябваше да сложа и малко смлян черен пипер, но това всеки може да си го добави, както и при желание малко чили.
Важното е, че зеленчуците с този сос се изпариха в небитието на ура...
Прекрасна идея за гарниране на зеленчуци е този сос Бате.Записвам го, страхотна комбинация се получава.
ОтговорИзтриванеПоздрав от Варна !
наистина става невероятен сос. Можеш и да си добавиш някаква пикантерия... знаеш, че моите рецепти не са рецепти, а по-скоро идеи, които можеш да пригодиш към собствен вкус
ИзтриванеПравила съм майонеза с прясно мляко и винаги съм мислела защо пък да не става с кисело, но друго си е някой да е пробвал наистина.
ОтговорИзтриваневиж в блога - имам цяла страница за майонезите. И с кисело мляко става. Става и със сока на варен фасул или грах, или нахут ...Пробвай
Изтриване