Много често се случва при сушенето на домашна наденица /суджук/ да получи от външната страна една такава твърда коричка, а от вътре да остане мека - дори като леко сурова.
Другият вариант е след като се прибере и ако не се вакумира, ако се задържи малко повече в хладилника, да се получи същият ефект.
По принцип, казват, оправия при такъв проблем нямало. Някои съветват да се вакумира и да се изчака няколко дни. От личен опит знам, че този метод не дава резултат...
С няколко такива изостанали домашни наденици пробвах следното:
Добре се намокря амбалажна хартия или два три слоя от домакинска хартия и парчето се завива в нея. Оставя се в хладилника докато изсъхне - и процедурата се повтаря още веднъж.
Ефектът е потресающ- на третия ден става като нова - омеква, външният твърд слой изчезва, лесно се бели и възстановява вкуса си.
Спокойно можете да пробвате, методът работи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар