1 ч.ч. = 250 мл
1 ч.ч. захар,
2 ч.ч. брашно
2/3 ч.ч. олио
2/3 ч.ч. вода
4 яйца
1 п. бакпулвер
2- 3 с.л. какао на прах
(по желание 1-2 ванилии)
Брашното и бакпулвера се смесват в голяма купа.
В друга купа се разбиват яйцата със захарта и смесват с
олиото и водата.
Течните съставки се прибавят при брашното и разбъркват.
В тавичка с незалепващо покритие се изсипват 2/3 от
получената смес. Към останалата 1/3 се добавя какаото и се разбърква. Кафявата
смес се изсипва върху бялата с лъжица като при сипването се правят форми по
желание.
Пече се около 25 мин. на 180С с вентилатор в предварително
загрята фурна.
Готовността може да се пробва и с дървено шишче.
Става безотказно, а се приготвя само за 5-6 минути.
Всеки път е и различен - заради шарките.
Може да бъде опечен и в друга съдина и пак да изглежда различен и нов.
Може да бъде поръсен и с пудра захар или глазура.
П.П. Рецептата е по Чедото, при това изпитана и безотказна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар