неделя, 24 юли 2016 г.

Домашен сладолед с ананас



























 Това наистина е домашен сладолед и то наистина само от две съставки - без шега.
 При това става за секунди буквално.
 Необходими са една консерва ананас с собствен сок (240 гр) и една опаковка сладкарска сметана за разбиване - 200 мл.
 (естествено това е минимално количество и може да се увеличава произволно)
 Изпълнението:

  




съдържанието на консервата ананас се изсипва в купата на пасатора. 









 пасира се до кашеобразно състояние.
 
Сметаната се вади от хладилника, сипва се в подходяща за миксера съдина и се разбива.
Добавят се и пасираните ананаси и се доразбива колкото да се смесят съставките.

Ананасът е толкова сладък и ароматен, че не се налага подслаждане и ароматизиране.







Готовата смес се пресипва в друга съдина - ами кутийка от сладолед и заминава във фризера.














След няколко часа ананасовият сладолед е готов за хапване.

Неустоим просто...








П.П. май стига толкова за сладоледите, не че се отказвам - ще ги правя, ама няма да досаждам с тях, освен ако не се получи нещо уникално ... Важна е идеята, а изпълнението може да се прави с различни продукти ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар