събота, 2 юли 2016 г.

полезен съвет - за да не пръскат чушките при пържене




























 Всички обичаме пържени чушки и може би няма човек, който да не мрази процеса на пърженето - разхвърчаната мазнина из печката и бокса, изгарянето от пръскаща мазнина и т.н.
 Не всеки ги пържи във фритюрник (нямам такъв) или в мултикукъра (защото пак си е неудобно) и затова става реч за пържене във вечния тиган.
 Чушките се измиват и нареждат между листчета домакинска хартия, която поема всичката влага от тях.
 Подсушените чушки се пущат в мазнината за пържене, но в нея се слага и малко сол.
 Пръскането е почти изчезнало.


Ефектът е поразяващ ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар