Това е възможно най-бързият и най-лесен начин да се направи пастърма от патешко магре.
За разните му деликатеси от патешко магре и за това каква вкуснотия е съм писал доста и няма да се повтарям.
Направо преминавам към необходимите продукти и подправки:
Патешки гърди - поне 3-4 броя
около 1 кг едра морска сол
2-3 с.л. захар
2 с.л. млян черен пипер
по 2 с.л. нарязани на ситно прясни мащерка и розмарин (ако са сушени - по 1 с.л.)
1 с.л. къри на прах
1 натрошен дафинов лист
1/2 ч.ч. (100 мл) ароматен коняк или бренди; може и бърбън, но с коняк е по-ароматно
1/2 ч.ч. (100 мл) хубаво червено вино
Изпълнението е направо елементарно:
Солта и всички подправки и алкохола се сме смесват в подходяща съдина (може купа с капак), разбъркват се и патешките гърди се потапят (зариват със солта и подправките).
Това е ... и заминават в хладилника за 12 часа, може да постоят и повече,у но ще стане доста по-солено.
Единственото, което може да се направи предварително е да се поизреже кожата заедно с част от маста, ако слоят е по-дебел.
След 12-те часа се вадят от солта, леко заплакват, подсушават с домакинска хартия и завити в кърпа отново в хладилника за 12 часа.
След това ... Ами след това се вади едно, резва се тънкофайски и остава да се насладим на невероятното мезе с хубаво питие.
В магазина попаднах на ей такова магре.
Етикет на френски, ама ли съм малко недоскиф, не видях, надписа Оригинално България.
Купих си само две парчета...
Бяха тънички и не се наложи да изрязвам каквото и да е, освен едни тънички ципички.
Заради това, че бяха малко като количество, ползвах 1/3 от всички подправки и солта, а само алкохола беше наполовина.
Подсушаване и заминаване в хладилника. Необходими са им около 7 дни като се сменя хартията и се обръщат от време на време.
Сушенето може да стане и по-бързо на терасата за 4-5 дни, ако времето позволява.
Това е.
Остава да се наслаждаваме на невероятната бърза и лесна пастърма от патешко магре.
Цялата процедура по направията отнема де факто 15-а минути.
А резултатът е Дзверска вкуснотия.
НАЗДРАВЕ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар