сряда, 2 май 2018 г.

Пържени агнешки котлетчета


 Нещо много лесно за изпълнение, което е просто един начин да се направят набързо агнешки котлетчета. 
  Необходими са агнешки котлетчета (според броя на човеците), царевично брашно, сол и черен пипер на вкус, настърган кашкавал.

Царевичното брашно се смесва със солта и черния пипер.
Котлетчетата се овалват добре в него и оставят буквално за 10-а минути колкото брашното да "дръпне".
Ако не се бърза, може да престоят така и 24 часа.
Пържат се в загрята мазнина до зачервяване.

Буквално по 4-5 минути от едната страна и 3-4 - от другата.


Вадят се в чиния, поръсват се с настъргания кашкавал и се изчаква кашкавалът да се разтопи леко.


Това е.

Лесно, бързо и Дзверски вкусно.

При това малко по-различно. По желание, преди пърженето могат да се потопят в разбито яйце, но това си е екстра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар