петък, 11 май 2018 г.

Супа с картофи, коприва и сирене


 Не си падам по супите, но в последно време взех, че не само проядох, но и започнах да ги правя.
 В подареният ми безценен сборник с 5 готварски книги от 1925 до 1935 год., всяка книга задължително започва със супи, първо се зачетох в тях.
 Ето една от тях, която ме заинтригува:


 Идеята за картофена супа със сирене много ми хареса.
 Необходими са 2 с.л. мазнина (една масло и една олио), 2 главички нарязан на ситно лук и 2 големи картофа, сол и чубрица.
 Лукът се запържва, налива се 1 л вода и когато заври се пущат картофите.
 Направих я изцяло по рецептата, но добавих и 2 моркова, обелени и нарязани на кубчета, както и шепа коприва, нарязана на ситно.
 Семпло и бързо с продукти дет` винаги ги има в къщи.
 Стана страхотно вкусна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар