Това не е рецепта, въпреки че този начин на направия го прочетох в Говарската книга от 1928 год. И пробвах веднага.
Кюфтетата за пържене се правят кой както си ги прави по собствения начин.
Овалват се в брашно и се оставят върху чиния (дъска).
В купа се разбива яйце, кисело мляко около 3-4 с.л., 1/4 ч.л. сода и 2-3 с.л. брашно, за да се получи малко по- гъста от палачинкова смес. Моето допълнение - в тази смес добавих разни подправки и ситно нарязани зелентии.
Всяко кюфте се овалва добре в тази смес и се пържи по обичайния начин.
Стават пухкави и много приятни кюфтета.
Стават пухкави и много приятни кюфтета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар