сряда, 25 юни 2025 г.

ДОМАШЕН ШОКОЛАД по-вкусен от нутела

 


    Разбира се, че това не е истински течен шоколад в оня смисъл на думата, под която го разбираме - захар, какао, какаово масло, мляко и т.н.
    За сметка на това е много лесен с минимални съставки, много вкусен и най-важното много по-здравословен. 
    Необходими са натурално качествено и неподсладено какао, мед и идея масло (обикновено, кокосово или ...).
На една с.л. какао - поне 3 с.л. мед и 1 ч.л. масло.
Всичко се смесва много добре и се проверява на вкус и сладост. Може да се добави още малко мед, примерно... или масло.
След кратък престой в хладилника е готов за нападане ...
Може да се яде направо с лъжицата, идеален е за палачинки, бухти, мекици и т.н. 

От тук нататък се проявява въображението: - добавят се ситно смлени ядки лешник, или обелем бадем, или кашу, или орех ... може и ситно нарязани стафиди и т.н.; може да се добави ванилия, или канела,или идея кардамон (по арабски бичим); А който иска, може да си бухне и лъжичка сухо мляко.

Как се правят и други варианти имам ей тука в блога:

Пробвайте и няма да съжалите - прави се буквално за минутки, а че е здравословен просто няма как да се съмнявате.

1 коментар:

  1. Правила съм домашен течен шоколад със сухо мляко. Във всяко прясно мляко, мисля че слагат и сухо мляко. Действително вкусът на течния шоколад е по-различен, въпреки точното спазване на рецептата. Харесвам домашния течен шоколад повече от този, който продават в магазинната мрежа.

    ОтговорИзтриване