неделя, 22 май 2016 г.

Пържоли на тиган и вкусна салата


Това не е рецепта, а нещо от сорта на полезен съвет как да се приготвят Дзверски вкусни пържоли на тиган и да се поднесат с една много вкусна салата.
Необходими са по една пържола на човек, едно яйце, поне 2 с.л. зехтин, по малко черен и червен пипер, както и други подправки на вкус, но тези са напълно достатъчно.
Пържолите съвсем леко се начукват.
Яйцето се разбива с вилицата със зехтина и подправките като в получената смес се потапят пържолите. Поставят се в плик и заливат с остатъка от сместа. Нека да си престоят в хладилника - от 2-3 часа до 24 часа (нищо не му става на яйцето за толкова време).



След това се пекат в тиган с дебело дъно, добре нагрят, без мазнина. За по 3-4 минути от всяка страна са готови. За подобряване на вкуса, може да им сложи след първоначалното обръщане по малка бучка масло с подправки (моето с копър и чесън).





За вкусната салата-гарнитура са необходими 1 голям обелен домат, едно авокадо, поне 1/2 маруля (айсберг), 100-а грама моцарела; няколко стръка пресен лук и маслинки без костилките, а за дресинга - 1 голяма ч.л. лимонов сок, 3 ч.л. зехтин, сол и няколко листенца пресен босилек. 



Домата, авокадото и сиренето се нарязват на кубчета, марулята на ситно и се смесват добре с маслинките и заливат с приготвения дресинг.

Пържолите стават изключително вкусни по Дзверски, а салатата идеално си им приляга.

Няма коментари:

Публикуване на коментар