От пуешкото бюрек ми артиса доста от плънката, както и изостанаха част от пълнозърнестите кори - основно парчета. Затова направих една малка баница с пуешко - нещо като разновидност.
Към останалата плънка добавих още 100 грама кашкавал, нарязан на кубчета и един голям домат (само месестата част).
Намазнява се леко дъното на една гювечка и се нареждат парчетата кори като тук таме се слага и малко мазнинка.
Цялата плънка се изсипва вътре и отгоре се затваря също с кори като краищата се подпъхват - добре да се затвори (вижда се от снимките), които се намазняват.
Пече се на предварително загрята фурна на 200 С до зачервяване.
Леко се залива с бульон и опаляяя - имаме една страхотно вкусна баничка с пуешко ....
ПП. Нищо не пречи и да се направи доста по-голяма и гостите да си облизват пръстите за още
Няма коментари:
Публикуване на коментар