Това е преди, а на другата снимка е след ...
Макар че правя публикация, това не е рецепта как да опечем мазнички свински гърди или друго по-мазно свинско...
Много хора (включително и мои близки) избягват да ядат подобно месо заради вредния холестирол. И се лишават от една наистина голяма вкуснотия.
Просто си овкусяваш свинското както е любимо, печеш го (в плик, в тава и т.н.) както си знаеш. И сетне бум на масата ... И се натъпкваш с разните му мазнотии и т.н.
В действителност е много лесно - опеченото месо заедно с всичко от печенето се слага в подходяща съдина, покрива със стреч фолио и за няколко часа в хладилника (или цяла нощ).
На първата снимка се вижда как всичката отделила се мазнотия се е втвърдила и станала на мас. Вадиш си мръФката от тавата леко я остъргваш с ножа от мазнотии или я забърсваш, сетне затопляш и е готова за хапване (снимка две).
Мазнотията и всичко останало се изхвърля...
Толкова - холестирола си заминава някъде си, а си имаш превъзходно печено - нищо не е загубило от вкусовите си качества.
Това е предложение за тези, които се "плашат" от мазното месо и го намират за вредно.
Пробвайте и няма да съжалите и НАЗДРАВЕ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар