Това май ще е най-кратката "рецепта" в блога ми :)
500 грама агнешко от бутчето, нарязано на кубчета и овкусено със сол и черен пипер; 500 грама спанак , почистен, измит и нарязан на едро; 1 връзка лапад - измит и нарязан също на едро; 1 кафена чашка ориз.
Нищо не се пържи - просто се слага в една тавичка, залива се с 600 мл бульон (ако няма готов - с водичка) и 3-4 с.л. зехтин и 1 ч.л. сол с добавка на 1 с.л. нарязан джоджен.
Пече се на 180С почти до готовност.
Прави се заливка от 3 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, 50-а грама настърган кашкавал, сол, черен пипер и 1 с.л. брашно.
Дозапича се до зачервяване на заливката и воалЯ - на масата. С лъжичка изцедено кисело мляко и хубаво питие ...
Вкуснотията е невероятна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар